Skip to main content

Često postavljana pitanja o Neutrogena Retinol Boost proizvodima s retinolom

retinol FAQ

Linija proizvoda Neutrogena Retinol Boost formuliran je s retinolom za postizanje vrlo učinkovitih rezultata protiv starenja. Retinol je postao jedan od najpopularnijih sastojaka za njegu kože protiv starenja dostupnih na tržištu jer retinol formule prodiru duboko u stanice kože i daju vidljive rezultate.

Retinol je također jedan od najučinkovitijih derivata vitamina A kojeg možete kupiti bez liječničkog recepta. Jači je od drugih derivata ili pro-retinola kao su retinil palmitat, retinil acetat te retinil linoleat. To ga čini učinkovitijim, no to također znači da ga treba pažljivo primjenjivati.

Ako ste tek počeli koristiti retinol, naš vodič za početnike pomoći će vam da odlučite je li to pravi sastojak za vas. Također možete pročitati naše profesionalne savjete o tome kako najbolje iskoristiti proizvode s retinolom. 

U nastavku možete pronaći odgovore na uobičajena pitanja o učincima retinola u liniji proizvoda Neutrogena Retinol Boost.

retinol_molecule.jpg

retinol molecule

Nanijeli ste Neutrogena Retinol Boost Eye Cream prema preporuci i osjećate iritaciju kože. Je li to normalno?

Možete osjetiti blago crvenilo, toplinu ili ljuštenje kože dok se vaša koža navikava na vrlo učinkovitu formulu Neutrogena Retinol Boost kreme za područje oko očiju.

Ovo je uobičajen i privremeni pokazatelj da retinol djeluje. Međutim, ako ti učinci potraju ili uzrokuju nelagodu, prestanite koristiti proizvod tjedan dana i zatim pokušajte ponovno. Možda bi najbolje bilo postupno povećavati upotrebu ili napraviti alergijski patch test, kao što je opisano u našem vodiču za početnike za retinol.

Koliko dugo je potrebno da se naviknete na retinol?

Vrijeme navikavanje na retinol ovisi od osobe do osobe. Pod uvjetom da se slijedi postupno nanošenje retinola kako je navedeno u našem vodiču za početnike, normalni tipovi kože se navikavaju na retinol unutar dva do četiri tjedna.    

Mogu li nastaviti upotrebu Neutrogena Retinol Boost Eye kreme, ali smanjiti iritaciju oko očiju?

Područje oko očiju posebno je osjetljivo jer je koža oko očiju vrlo tanka.  

Započnite s vrlo malom količinom, nježno ga nanosite oko očiju izbjegavajući kapke, te postupno povećavajte korištenje kao što je navedeno u našem vodiču za početnike. Ako i dalje osjećate iritaciju, prestanite koristiti proizvod.

Što učiniti ako nakon nanošenja retinol kreme osjetite peckanje?

Ako osjetite peckanje odmah nakon nanošenja proizvoda, kožu temeljito isperite hladnom vodom i osušite laganim tapkanjem. Moguće je da ste osjetljivi na retinol kao sastojak.

Ako se pojavi blago ljuštenje ili crvenilo dok se koža navikava na retinol, redovito koristite odgovarajuću hidratantnu kremu za svoj tip kože. Izbjegavajte pilinge i kiseline za čišćenje kože jer takvi preparati mogu dodatno uzrokovati iritaciju. 

ten uscat

Suha koža lica: uzroci i tretiranje

Zaštita suhih ruku