Skip to main content

Važnost hidratacije lica

hidratacija lica

Hidrirana koža je sretna koža. Dobro ti stoji i još je bolji osjećaj. Hidratacija lica je ključna za postizanje zdravog, blistavog tena, a iako hidratizirana koža može zvučati jednostavno, često je to složenije nego što zvuči.

Dehidriranoj koži treba voda, ali možda će joj trebati više od sloja vaše omiljene hidratantne kreme kako bi vratila vitalnost. Dobra vijest je da je prilagodbom navika i proizvoda koje koristite te uz malo ljubavi i brige to još uvijek moguće.

Zašto je hidratacija važna?

Vaša koža trijumfira kada je pravilno hidratizirana, jer hidratacija utječe na izgled i teksturu vaše kože, pomažući joj da bude mekša i glađa. Drugim riječima, hidratizirana koža izgleda mlađe. Dok hidratantne kreme pomažu u održavanju vlažnosti kože, hidratacija koži dodaje vodu.

Dehidrirana koža može biti i suha i masna. Suhu kožu karakterizira nisko stvaranje masnoće, dok dehidriranoj koži jednostavno nedostaje vode. Kada je vaša koža dehidrirana, može biti dosadnija, bez sjaja, zategnuta i sklona upali, začepljenju i osipu.

Kako hidratizirati lice

Nažalost, prepoznati važnost hidratacije nije isto što i imati hidratiziranu kožu, ali je to prvi korak do sretne kože!

kako_hidratizirati_lice.jpg

kako hidratizirati lice

Ako vaša koža vapi za hidratacijom, morat ćete se potruditi uspostaviti rutinu punu hidratantnih tretmana lica, uz to što ćete piti više vode. Povezano s time, važno je izbjegavati sastojke poput alkohola ili mente, koji imaju tendenciju isušivanja te se odlučiti za hidratantnije alternative.

Neke preporuke:

1. Koristite proizvode na bazi vode: voda je ključ hidratacije. Isprobajte hidratantni gel na bazi vode nakon rutine čišćenja i pilinga lica kako biste licu vratili hidrataciju.

2. Koristite noćnu kremu : Vaša se koža automatski pomlađuje dok spavate, što je savršeno vrijeme za popravak i liječenje kože. Uz Hydro Boost hidratantnu noćnu masku svojoj ćete koži dati dodatni poticaj koji joj je potreban noću.

Tajni sastojak hidratacije

Police su pune proizvoda koji čekaju na kupnju kako bi vam pomogli revitalizirati kožu. Ako vas toliko opcija obuzima i želite pojednostaviti svoju rutinu, usredotočite se na jedan osnovni sastojak: hijaluronsku kiselinu.

Ova je tvar prirodno prisutna u vašem tijelu, posebno u koži. Ali kako hijaluronska kiselina hidratizira? U osnovi, njena je funkcija vezivanje vode i zadržavanje vode unutar površine kože, čime se ona hidratizira.

Zagađenje i drugi čimbenici iz okoliša mogu utjecati na zdravlje vaše kože, ostavljajući je suhom i bez sjaja. Dodavanje proizvoda koji sadrži hijaluronsku kiselinu u vašu rutinu pomoći će vašoj koži da ostane hidratizirana tako da se osjeća i izgleda svježe.

Zato dajte svojoj koži osvježavajuću čašu vode! Ona to zaslužuje, a i ti.

ten uscat

Suha koža lica: uzroci i tretiranje

Odgovaramo na sva Vaša pitanja o retinolu za kožu