Skip to main content

Prednosti hijaluronske kiseline za zdravu kožu

prednosti hijaluronske kiseline

Koža je pravi štit za tijelo: kada je zdrava, u sebi zadržava korisne elemente poput vode i zdravih ulja, a izvana zadržava štetne elemente poput bakterija i prljavštine.

Nažalost, kožna barijera (ili ravnoteža ulja na površini kože koja je štiti) može se promijeniti, bilo prirodnim procesom starenja ili korištenjem pretjerano agresivnih proizvoda koji oštećuju kožu. Kada se promijeni prirodna barijera kože, lakše se gubi voda, što uzrokuje nedostatak mekoće i elastičnosti koje povezujemo s mladom, zdravom kožom.

Ako mislite da dobra hidratantna krema može spriječiti ovaj gubitak, u pravu ste... Ali ne u potpunosti.

Problem je što većina konvencionalnih hidratantnih krema jednostavno ostaje na površini kože, stvarajući štit koji štiti od gubitka vode. I dok je istina da pomažu u očuvanju vlage i zaštiti kože od štetnih utjecaja, tradicionalni sastojci ne uspijevaju prodrijeti duboko pa nisu u stanju popraviti i obnoviti kožu.

Kako bi riješili ovaj problem, Neutrogenini istraživači proučavali su kožu kako bi razumjeli kako točno funkcionira i kako se može bolje zaštititi, pa čak i poboljšati. Kao rezultat ovog rada, razvili su Hydro Boost®, novu paletu hidratantnih krema koje prodiru u kožnu barijeru, hidratizirajući iznutra*.

*Hidratacija gornjih slojeva epiderme.

hijaluronska_kiselina_hydro_boost.jpg

hijaluronska kiselina hydro boost

Cilj je bio osigurati bolje funkcioniranje kožne barijere promicanjem održavanja stanične ravnoteže. Hydro Boost® to postiže regeneracijom lipida kožne barijere što potiče učinkovitije zadržavanje vode u koži.

Hijaluronska kiselina: glavni sastojak Hydro Boost® linije

Glavni sastojak Hydro Boost® linije je hijaluronska kiselina, koja je prirodno prisutna u koži i može zadržati do 1000 puta svoju težinu u vodi. Budući da su kemijska svojstva proizvoda razvijena kako bi bila kompatibilna s kožom, njegova formulacija omogućuje brzo prodiranje, bez ostavljanja gustog traga. Kao rezultat, dobivamo ugodnije i učinkovitije iskustvo hidratacije.

Prednosti hijaluronske kiseline:

Hijaluronska kiselina je tvar koju koža prirodno sintetizira, ali kako starimo, njezina se proizvodnja smanjuje. To rezultira tanjom i manje elastičnom kožom.

Vrijednost hijaluronske kiseline je njezina velika sposobnost zadržavanja vode, održavajući kožu hidratiziranom. Stoga se proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu preporučuju i za zrelu ili suhu kožu.

hidratizirana_koza_hijaluronskom_kiselinom.jpg

hidratizirana koza hijaluronskom kiselinom

Iako je ovaj proizvod učinkovit za bilo koju dob i tip kože, posebno je prikladan za žene koje pokušavaju spriječiti znakove starenja prije nego što se pojave. Kada se kožna barijera popravi i vrati svoju sposobnost zadržavanja vlage, koža izgleda glatkije i blistavije te bolje podnosi stresove svakodnevnog života.

ten uscat

Suha koža lica: uzroci i tretiranje

Neutrogena cara

Što je hijaluronska kiselina i koje su njezine dobrobiti za kožu ?