Skip to main content

Glicerin za kožu: zašto je glicerin Vaš novi saveznik u borbi protiv suhe kože

Glicerin za kožu

Ako ste u zadnje vrijeme proučavali sastojke nekog proizvoda za kožu, vjerojatno ste naišli na jedan sastojak koji se često pojavljuje: glicerin.

Iako poznajete proizvode u kojima se nalazi, vjerojatno se pitate koje su dobrobiti glicerina u slučajevima suhe i iziritirane kože. Otklonite svoje sumnje! Objasnit ćemo Vam sve što trebate znati o ovom divnom sastojku te kako on održava Vašu kožu blistavom.

Što  je glicerin ?

Glicerin ima nevjerojatna hidratantna svojstva, toliko dobra da ga možemo smatrati magnetom za vodu. Glicerin pripada vrsti hidratantnih sredstava, poznatijih kao humektanti koji su cijenjeni zbog svoje sposobnosti privlačenja i zadržavanja vlage. Kada glicerin uključite u svoju svakodnevnu rutinu njege kože, on veže vlagu is okoline, bilo da je iz dubljih dijelova kože ili zraka, radi stvaranja uglađenijeg i uravnoteženijeg osjećaja u epidermisu (vanjski sloj kože).

Glicerin  za suhu kožu

Ova hidratantna svojstva čine glicerin popularnim sastojkom u proizvodima za njegu kože, koji se dodaje kako bi se osigurala dodatna hidratacija. Zbog toga glicerin možete pronaći, kako u proizvodima za čišćenje lica, tako i u proizvodima za njegu kose ili u kremama za brijanje. Budući da glicerin nema ni boju ni miris, vjerojatno ga nećete osjetiti, ali ćete primijetiti njegovu učinkovitost.

 

glicerina para la piel seca

Učinkovitosti  glicerina za kožu

Sve ovo znači da će Vam glicerin, ako vam je koža suha, ako se ljušti ili  svrbi, pružiti potrebnu hidrataciju.

I to će učiniti bez obzira radi li se o suhom zimskom zraku ili ljetnom vlažnom vremenu.

Zapravo, Američka  dermatološka akademija preporučuje glicerin za olakšavanje tegoba suhe kože, zahvaljujući njegovoj sposobnosti omekšavanja i hidratiziranja, zbog kojih pomaže  u poboljšanju  njezina izgleda i elastičnosti.

Dobrobiti glicerina ne završavaju ovdje! Glicerin također može pomoći u pravilom sazrijevanju kože. 

Koliko često možete koristiti kozmetičke proizvode koji sadrže glicerin?

Jedan od najvažnijih razloga za uključivanje glicerina u Vašu dnevnu rutinu njege kože je taj što on djeluje vrlo blago. Za razliku od ostalih popularnih dermatoloških sastojaka, svakodnevna uporaba glicerina ne iritira kožu. Zapravo, hidratantna svojstva glicerina smanjuju iritaciju koju mogu izazvati neki drugi proizvodi koje nanosite na kožu.

Što više koristite proizvode  koje sadrže glicerin, postizat ćete bolje rezultate. Za postizanje maksimalne učinkovitosti sastojaka na licu ili tijelu, proizvode  trebate nanositi dok Vam je koža još vlažna. Idealno je nanositi ih netom nakon umivanja ili tuširanja, zato što vruća voda iz tuša ili umivaonika može isušiti kožu, tako da je jedino što trebate za očuvanje ravnoteže kože jedna dodatna doza  hidratacije.

Ako zaboravite i započnete rutinu njege kože nakon što steuklonili ručnik, idealno bi bilo da se odlučite za sprej ili 

vodenu maglicu koja priprema Vašu kožu za kreme ili serume koji sadrže glicerin.

Općenito se preporučuje uporaba ovlaživača zraka za  održavanje vlažnosti u prostoru (njihova uporaba nije  povezana s naknadnom primjenom humektanata).

 

sredstva:

1. American Academy of Dermatology. Dermatologists' top tips for relieving dry skin.

Odgovaramo na sva Vaša pitanja o retinolu za kožu

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Beauty & Skincare Tips

Savjeti za ljepotu i njegu kože

Poboljšajte svoje rutine njege kože i ljepote sa savjetima stručnjaka.