Skip to main content

Odaberite idealan tonik za lice za svoj tip kože

tonik za lice

Na tržištu postoji nekoliko vrsta tonizirajućih losiona za lice, mi vam želimo pokazati koji tonik odabrati prema različitim tipovima kože, koji tonici postoje i kako ih trebate koristiti kako biste idealnim tonikom za lice poboljšali njegu kože!

Kako koristiti tonik za lice

Postavlja se pitanje smatra li se tonik za lice sredstvom za čišćenje ili za njegu lica? Kada ga trebate koristiti u svojoj beauty rutini? Koji su sastojci dobri za određeni tip kože, a koje treba izbjegavati?

Neutrogenini® stručnjaci navode da tonik za lice može poslužiti kao sredstvo za čišćenje ili kao proizvod za njegu lica, ovisno o proizvodu i načinu na koji ga koristite.

Ako tonik za lice koristite kao sredstvo za čišćenje lica, on bi trebao biti zadnji dio vaše rutine čišćenja kako biste uklonili posljednje nečistoće i provjerili je li vaša koža temeljito očišćena. Budući da mnogi od nas ne čiste kožu s dovoljno pažnje, nanošenje tonizirajućeg losiona na lice može osigurati dubinsko uklanjanje nečistoća i sve šminke s vašeg lica.

sredstvo_za_skidanje_sminke_tonik_za_lice.jpg

sredstvo za skidanje sminke tonik za lice

Međutim, ako odaberete tonik za lice koji sadrži aktivne sastojke za piling ili hidrataciju koji ostaju na koži, tada tonik za lice može postati komplementarni korak vaše rutinske njege lica.

Sada kada ste naučili koje sve primjene tonik za lice može imati, trebate znati koji losion za toniranje odabrati prema vašem tipu kože.

Unatoč brojnim tonerima za lice prilagođenim različitim tipovima kože, trebate posebno paziti  ako je vaša koža osjetljiva ili zrelija. Predstavljamo vam nekoliko opcija kako biste na jednostavan i učinkovit način čistili i njegovali svoju kožu.

Tonici za lice za različite tipove kože:

Tonik za lice za osjetljivu kožu

Osjetljiva koža mora biti pažljiva i paziti na proizvode koji pretjerano isušuju kožu i tražiti proizvode s riječju "umirujući" ili "hidratantni" u svom nazivu. Osim toga, osobe s osjetljivom kožom trebale bi birati proizvode bez alkohola, jer se ti proizvodi više preporučuju za masnu kožu i kožu sklonu aknama.

Prije nanošenja bilo kakvog tonika, važno je očistiti kožu od nečistoća ili tragova šminke, na primjer, Neutrogenin Hydro Boost® vodeni gel za čišćenje priklada je i nježna otopina za čišćenje osjetljive kože.

Tonik za lice za kožu sklonu aknama

Za kožu sklonu aknama preporuča se upotreba tonizirajućeg losiona koji sadrži salicilnu kiselinu, eksfolirajući sastojak koji uklanja mrtve stanice kože i olakšava čišćenje začepljenih pora. Neutrogenini Stručnjaci preporučuju da osobe s kožom sklonom aknama koriste proizvode označene kao nekomedogeni, odnosno oni proizvodi koji nemaju sastojake koji začepljuju pore.

tonik_za_lice_s_kozom_od_akni.jpg

tonik za lice s kozom od akni

Kao što vidite, vaš tip kože je jako bitan pri odabiru tonika za lice, zato uvijek trebate slušati savjete najboljih profesionalaca, vaša koža zaslužuje najbolje!

Osnovni vodič o glikolnoj kiselini za kožu

Zašto je glicerin Vaš novi saveznik u borbi protiv suhe kože